Om Sebra Interior

Sebra er et dansk brand, der har designet møbler, indretning og legetøj til legesyge børn og deres stilbevidste forældre siden 2004. Vores brand er forankret i den danske kulturarv, og vi er inspireret af det bedste fra dansk designhistorie.

Når du vælger et produkt fra Sebra, vælger du samtidig et dedikeret dansk børneinteriørmærke, der fokuserer på sikkerhed, funktionalitet og kvalitet. Vores produkter skal skabe glæde hos både børn og voksne, og ligger designmæssigt i krydsfeltet mellem nostalgi og trends.

Sebra sortimentet er karakteriseret ved skandinavisk enkelhed, og størstedelen af kollektionen er lavet af naturlige materialer - herunder træ, uld, genbrugspapir og økologisk bomuld. Desuden er en del af kollektionen håndlavet, hvilket gør produkterne helt unikke.

Sebra tror på, at det at skabe et hjem med plads til børn og deres leg og kreativitet ikke behøver at være ensbetydende med æstetiske kompromiser.

Vores historie

Sebra Interiør blev grundlagt i 2004 af Mia Dela Jensen, der er uddannet designer fra Designskolen i Kolding. Da hun i begyndelsen af 2002 blev gravid med sit første barn, gik hun i gang med at lede efter ting til det kommende børneværelse. Markedet bød dog ikke på børneinteriør, der kvalitets- og designmæssigt, levede op til hendes ønsker, og det blev begyndelsen på Sebra Interiør. 

Sidenhen er der kommet to børn mere til flokken og selvom børnene i dag er store, så har Mia og Sebra-teamet holdt fast i at designe produkter til babyer og børn til og med 3 år.

På CEO-kontoret i Esbjerg står et gammelt træ-tog fra Mia’s egen barndom. Toget er en inspirationskilde og påmindelse om, hele tiden at designe kvalitetsprodukter, fri for farlig kemi, fyldt med legeværdi og glæde samt et æstetisk, dansk udtryk, der kan holde gennem generationer.

Det-bedste-til-mit-barn produkter

Hos Sebra arbejder vi passioneret med holdbart design i høj kvalitet og med en kompromisløs tilgang til sikkerhed. Vi ønsker at designe ”det bedste til mit barn” produkter, som småbørnsforældre trygt kan stole på. Det betyder, at vi sikkerhedstester alle de produkter, hvor der findes en pålidelig og relevant test selvom lovgivningen ikke kræver det.

Inden for vores produktkategorier findes der en lang række standarder, der er frivillige for producenter at følge. Her har vi valgt, at vi vil leve op til alle standarder - også de frivillige - selvom vi derved afskærer os selv fra at producere og sælge populære produkter.

Sebra og bæredygtighed

Miljøvenlighed er ikke noget nyt hos Sebra. Siden virksomheden blev etableret i 2004, har vi tænkt i god kvalitet, godt håndværk og holdbare produkter, der kan gives videre til næste generation.

Vores mål er, at vores aftryk på miljøet skal være så tæt på nul som muligt, og vi tager hele tiden små skridt i den rigtige retning.  

Et nyt konkret tiltag er, at vi er i gang med at udarbejde en ESG-rapport, der skal give os indsigt i vores nuværende situation og fremover guide os til, hvordan vi udvikler os miljømæssigt. Vi har også indgået et samarbejde med Målbar, der skal gøre os i stand til at udregne vores CO2e-udledning pr. produkt. Når vi har den viden, kan vi arbejde på at nedsætte hvert eneste Sebra-produkts CO2e-udledning og derved arbejde os hen mod vores målsætning.

Den miljøvenlige tankegang er således dybt forankret i vores processer omkring design, valg af leverandører, transport, emballage, lager, affaldssortering og social ansvarlighed.