Sebra og bæredygtighed

Hos Sebra har vi altid haft et stærkt engagement i miljøvenlig praksis. Vi finder det helt naturligt, at vi påtager os ansvar for at minimere vores indvirkning på miljøet.

Bæredygtighed er for os en konstant læringsproces og en fælles opgave, hvor vi som virksomhed hele tiden ønsker at tage små skridt i den rigtige retning, så vi konstant bliver grønnere og bedre end i går.

Sebra og bæredygtighed

Hos Sebra har vi altid haft et stærkt engagement i miljøvenlig praksis. Vi finder det helt naturligt, at vi påtager os ansvar for at minimere vores indvirkning på miljøet.

Bæredygtighed er for os en konstant læringsproces og en fælles opgave, hvor vi som virksomhed hele tiden ønsker at tage små skridt i den rigtige retning, så vi konstant bliver grønnere og bedre end i går.

Hvad betyder bæredygtighed for os?

Hos Sebra er vi dedikerede til at skabe design til børn, der vækker umiddelbar glæde og nysgerrighed uden at efterlade et uetisk aftryk på vores klode.

Uanset vores indsats erkender vi, at vi efterlader et aftryk, når vi ønsker at designe nye Sebra-kollektioner. Derfor arbejder vi bevidst med at sænke aftrykket og vores målsætning er, at aftrykket skal være så tæt på nul som muligt.

Bæredygtighed indtænkes fra start

Den miljømæssige tilgang til design er dybt forankret i vores hverdag. Vores dygtige designere er meget grundige, når de udvælger de materialer som vores produkter skal bestå af. De tager bl.a. hensyn til materialernes miljømæssige påvirkning, deres levetid og hvordan vi udnytter materialerne bedst muligt.

Vi sætter en ære i at opnå lavest muligt spild, når vi designer Sebra-produkter. Det betyder, at vi er meget bevidste om de standardmål som stof, træ m.m. leveres i og indtænker det i designprocessen, så vi udnytter ressourcerne optimalt.

Et godt eksempel er vores musikuro med spejl. Designet er gennemtænkt så trædelen er fremstillet af rester fra andre Sebra uroer. Derved mindskes ressourceforbruget, og vores aftryk på miljøet bliver mindre end, hvis vi havde brugt nyt træ.

Godt håndværk og kvalitet

Produkter fra Sebra er godt håndværk, der er fremstillet af kvalitetsmaterialer. Det betyder at vores produkter kan bruges i mange år af flere generationer eller videresælges, når du ikke har brug for dem mere. Den indgangsvinkel til bæredygtighed har vi altid haft – vi ønsker simpelthen at flest mulige skal have glæde af et Sebra-produkt, før det ender som affald. 

For at forlænge produkternes levetid tilbyder vi reservedele til f.eks. vores ikoniske Sebra Seng og andre udvalgte produkter. Det er et område, som vi gerne vil forbedre os på, og vi har flere spændende tiltag på vej.

Vi vælger vores leverandører med omhu og det er vigtigt for os, at vi opbygger lange relationer med dem, hvor tillid er grundstenen for samarbejdet. Derfor besøger vi vores leverandører og lærer dem at kende, så vi er sikre på, at vi deler de samme værdier. Vores leverandører skal så vidt muligt være certificerede, så vi på den måde kan skubbe miljøindsatsen i den rigtige retning.

Transport og emballage

Vores produkter fremstilles i en lang række lande verden over. Vi ønsker, at fragten til Danmark skal være så klimavenlig som muligt og vælger derfor skibsfragt fremfor flyfragt, selvom det betyder, at vores produkter er længere undervejs.

Vi kan desværre ikke undgå plastemballage under fragten, fordi vi vægter, at produkterne skal komme sikkert frem og ikke blive ødelagt af f.eks. vand på rejsen. I stedet opfordrer vi vores leverandører til at bruge så lidt plastikmateriale som muligt, og vi er i løbende dialog med dem om at finde bedre løsninger.

De forsendelseskasser som vi modtager, forsøger vi at genbruge, når vi selv skal sende varer afsted. Er der papkasser, der er for ødelagte til at bruge til forsendelse, makulerer vi dem og bruger dem som fyld i kasserne ud til vores egne kunder.

Smart emballagedesign

Når du køber et Sebra-produkt har vores iderige emballagedesigner sørget for at designe emballagen med mindst mulig plastik og lim - uden at gå på kompromis med at beskytte produktet. Ofte kan legetøjsemballagen også bruges i legen.

Affaldshåndtering

Desværre er verden ikke perfekt, og vi bidrager med affald som alle andre. Vi forsøger at genanvende så mange ressourcer som muligt. Det affald som vi ikke kan finde aftagere til, sorterer vi, så det så vidt muligt kan indgå i cirkularitet.

Affaldssortering af vores egne produkter er også et fokusområde i designprocessen. De forskellige dele af et produkt skal kunne skilles ad, når de skal til genbrug. Sikkerhed er dog vores højeste prioritet og derfor kan den perfekte affaldssortering ikke altid lade sig gøre.

Batterier er af princip aldrig en del af vores produkter.