Certificeringer & mærkninger

Kig efter dette/disse mærker for at finde vores certificerede produkter eller produkter med en specifik mærkning.

Certificeringer & mærkninger

Kig efter dette/disse mærker for at finde vores certificerede produkter eller produkter med en specifik mærkning.

EU-blomsten

Målet med EU-Blomsten er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug. Derfor ser miljømærket på hele produktets livscyklus, når det fastsætter de krav, som certificerede produkter skal leve op til. Det vil kort fortalt sige, at man ser på hele produktets rejse og de miljøproblemer, der opstår undervejs – til gavn for mennesker, miljø og for jordens ressourcer. 

www.ecolabel.dk

Sebra licensnummer: DK/049/014.

FSC™

Forest Stewardship Council™ (FSC™) er en global non-profit organisation, som arbejder for at udbrede ansvarligt skovbrug verden over. 

FSC™ udvikler standarder baseret på anerkendte principper for ansvarligt skovbrug, der støttes af miljømæssige, sociale og økonomiske interessenter. 

Markedsføring af færdige FSC™-certificerede produkter kræver en varemærkelicens. 

Læs mere på www.fsc.dk 

Sebra licensnummer: FSC™ C160110. 

GOTS

Garanterer et økologisk produkt, produceret ud fra en række høje miljømæssige standarder for hele produktionskæden – lige fra høstningen af råmaterialerne til emballagen. GOTS sikrer, at produktet er produceret under gode arbejdsforhold. 

Sebra licensnummer: CU10141229.

STANDARD 100 by OEKO-TEX®

STANDARD 100 by OEKO-TEX® er produktmærket med tilnavnet TILTRO TIL TEKSTILER, der kan sættes på produkter, der lever op til de krav, der er fastsat i standarden. Det er en frivillig certificerings- og mærkningsordning og verdens førende mærkning for tekstiler og tekstillignende produkter, der er undersøgt for sundheds- og miljøskadelige stoffer. 

Et produktmærke, som sikrer dig som forbruger, at alle komponenter (eksempelvis sytråd, fyld, stof og isyningsmærker) af produktet er testet for skadelige stoffer.

Organic Content Standard (OCS)

Produkter certificeret efter Organic Content Standard (OCS) indeholder økologisk dyrket indhold, der er blevet uafhængigt verificeret på hvert trin af forsyningskæden, fra kilde til slutprodukt. 

Sebra licensnummer: CU1014229.

CE-mærket

Mange produkter kræver CE-mærkning, før de kan sælges i EU. CE-mærkningen beviser, at et produkt er blevet vurderet af producenten til at opfylde EU’s krav om sikkerhed og sundhed. Mærkningen gælder for produkter, som fremstilles hvor som helst i verden, og som markedsføres i EU.

UKCA-mærket

UKCA-mærket er det britiske produktmærke, til produkter der bliver solgt og markedsført i Storbritannien (England, Wales og Skotland). Det er en pendant til CE-mærket.

Food safe materials

Det internationale symbol for “food safe”. Mærkningen betyder, at materialer anvendt i disse produkter betragtes som sikre fødevarekontaktmaterialer.