3 tips til puslepladsen du ikke vil undvære

Skal du snart være mor? Eller er du allerede så heldig? Uanset hvilken situation du er i, har vi tre tips til indretningen af babys pusleplads som du ikke vil undvære. 

3 tips til puslepladsen du ikke vil undvære

Skal du snart være mor? Eller er du allerede så heldig? Uanset hvilken situation du er i, har vi tre tips til indretningen af babys pusleplads som du ikke vil undvære. 

Indret den bedste pusleplads

Puslepladsen er stedet, hvor din baby får skiftet bleer og tøj, og hvor I har mulighed for en lille pause med fokus på nærvær og omsorg. Det er dermed både en arbejdsstation og en hyggekrog. Det er godt huske, når du skal indrette puslepladsen.

Der er tre ting, som du skal have fokus på, når du indretter babys pusleplads:

#1: Den skal være placeret det rigtige sted.

#2: Den skal have den rigtige højde.

3#: Den skal være indrettet med de rigtige ting.

Hvor er det bedst at placere puslebordet?

Puslebordet og derved puslepladsen kan placeres flere forskellige steder i hjemmet. Det vigtigste er, at du og din baby får en hyggekrog, hvor det er dejligt at tilbringe tid sammen, og hvor der er de ting, som I skal bruge.

Ofte står puslebordet på badeværelset, i soveværelset eller på børneværelset. På badeværelset er der nem adgang til rindende vand, i soveværelset er puslepladsen tæt på om natten og på børneværelset er der ofte god plads til puslebordet. Den perfekte løsning afhænger dermed af jeres hjem og behov.

Hvad er den bedste højde til puslebordet?

Når det er vigtigt, at du finder den bedste højde til babys pusleplads, handler det i høj grad om, at du derved sikrer dig en god arbejdsstilling til de mange daglige bleskift.

Den optimale højde på puslebordet afhænger af højden på den person, der bruger puslepladsen mest. En god tommelfingerregel er, at du kan tage udgangspunkt i den højde, som dit køkkenbord har, når du skal finde den rigtige højde til puslebordet. For langt de fleste er en højde mellem 85-95 cm passende.

Dybden af puslebordet kan også sammenlignes med et almindeligt køkkenbord, der som standard er 60 cm i dybden. Her er der plads til en god puslepude, hvor barnet kan ligge godt og sikkert.

Hvad skal der være på en pusleplads?

Du kan indrette puslepladsen på et puslebord, en kommode, på et badeværelses- eller bryggersbord. Det vigtigste er, at du har opbevaring i nærheden og at den lille ligger blødt og sikkert på en puslepude, der har en runding, så det ikke er så nemt at trille.

De basale ting ved puslepladsen er:

- Puslebord
- Puslepude
- Bleer og stofbleer
- Vand
- Vaskeklude
- Bløde håndklæder
- Rent tøj

Mange har også glæde af at indrette puslepladsen med en sød uro, der kan fange barnets opmærksomhed under bleskift.

Gør pusletid til hyggetid

Vidste du, at du skifter ble på din baby mere end 5.000 gange i løbet af de første tre år af barnets levetid?

Inspiration til indretning af puslepladsen

INSPIRATION TIL LIVET MED BØRN

Sebra Journal