Sådan vasker du dit Sebra produkt med kapokfyld

Kapok er et naturprodukt, der er høstet og behandlet uden kemikalier eller andre skadelige stoffer. Vores betræk /yderstof er 100% certificeret, økologisk bomuld og indeholder heller ikke skadelige kemikalier. Vi anbefaler derfor ikke, at du vasker vores kapok-produkter før brug.

Når du vasker et kapok-produkt, vil det altid forandre sig lidt. Vask kun dit kapok-produkt, hvis det er strengt nødvendigt.

Hvis du gerne vil friske det lidt op, anbefaler vi, at du hænger det udenfor i den friske luft. Er der er kommet en plet på produktet, kan du forsigtigt pletvaske, så hele produktet ikke bliver vådt.


Hvis det er nødvendigt at vaske dit kapok-produkt, er det vigtigt, at du følger vaske- og tørrevejledningen her.

Vask:

  • Vask altid produktet alene og kun ved 40 grader for at skåne kapokfibrene.
  • Vælg et kort vaskeprogram, og undgå ekstra skyl eller iblødsætning, da det kan ødelægge kapokfibrene.
  • Vælg et vaskeprogram med ekstra centrifugering, eller kør en ekstra centrifugering (gerne 1.200 omdrejninger) efter vask for at få så meget vand ud af sengeranden som muligt inden tørring.
  • Brug et skånsomt vaskemiddel uden blegemidler eller enzymer, og brug ikke skyllemiddel.

Tørring:

  • Efter vask skal produktet tørres straks. Kapokfibrene klumper sammen, når de er våde, men bliver luftige igen, når de tørres efter anvisningen. Vær opmærksom på, at det tager tid at tørre kapokfibrene, dvs. du skal forvente, at det tager op til 4 timer i tørretumbleren.
  • Tør produktet alene i tørretumbleren.
  • Vælg et middelvarmeprogram, og tør ca. 30 min ad gangen, hvorefter du mærker på produktet for at føle, hvor langt tørreprocessen er nået. Hvis fibrene fortsat klumper sammen, skal du fortsætte med at tørre produktet i tørretumbleren. Ryst produktet, så fibrene bliver fordelt.
  • Når dit Sebra-produkt er let fugtigt, tager du det ud af tørretumbleren og lader den sidste fugt forsvinde ved at placere det lodret på et lunt sted – f.eks. i et rum med gulvvarme over et tørrestativ.
  • Du kan med fordel bruge uldtørrebolde i tørretumbleren, da de hjælper med at fordele kapokfibrene, og derved afhjælpe at de klumper sammen. Brug ikke tennisbolde!

 

Sebras kapok-produkter:
Du kan se en liste over vores kapok-produkter herunder

Sebra sengerande med kapok
Sebra 3-i-1 Babynest
Sebra barnevognspude
Sebra ammepude med egernet Zappy
Sebra ammepude med vaskebjørnen Rebel

INSPIRATION TIL LIVET MED BØRN

Sebra Journal