Sådan finder du sikkert legetøj

Få 5 tips, der kan hjælpe dig med at vælge sikkert legetøj til dine guldklumper. 

Vores Product Compliance, Quality & CSR Specialist, Karen Marie Kristensen, giver 5 tips, der kan hjælpe dig med at købe sikkert legetøj.

Køb CE-mærket legetøj

CE-mærkningen beviser, at et produkt er blevet vurderet af producenten til at opfylde EU’s krav om sikkerhed og sundhed. Køber du legetøj fra en forhandler indenfor EU, sikrer du dig, at de europæiske standarder er opfyldt.

Se mere om certificeringer og mærkninger.

Køb alderssvarende legetøj

Se efter aldersanbefalingen og køb legetøj, der er alderssvarende til barnet, der skal lege med legetøjet. På den måde sikrer du dig, at sikkerheden og legeværdien er i top.

Undgå legetøj med små løse dele

”5-centimeter reglen” bliver benyttet i godkendelsesproceduren for legetøj og betyder, at alt hvad der kan komme igennem et hul på 5 cm i diameter også kan sluges, og derved udgøre en risiko for kvælning.

Undgå legetøj med batterier, som barnet kan tage ud

Batterier kan potentielt være livsfarlige for babyer, og derfor må de ikke være tilgængelige for barnet. I legetøj med batterier betyder det, at de skal være lukket inde bag f.eks. en plade, der skal skrues fast med en skruetrækker.

Undgå lange snore

Sikkerhedsstyrelsen har en tommelfingerregel, der siger, at snore på mere end 22 centimeter kan udgøre en potentiel sikkerhedsrisiko for børn. Er en snor længere end de 22 cm, kan børn komme til at vikle den rundt om halsen og derved blive kvalt. 

Og lige en sidste ting: Køb legetøj, hvor instruktionerne på emballagen står på dit eget sprog!

Karen Marie Kristensen

Vores Product Compliance, Quality & CSR Specialist, Karen Marie er ekspert i regler og standarder inden for legetøjssikkerhed.

Når et Sebra produkt bliver til, sker det i tæt samarbejde mellem vores designere og Karen Marie. Alle detaljer bliver vendt og drejet i processen, og før vi producerer legetøjet, bliver det testet i henhold til EU’s lovgning EN71, så sikkerheden altid er i top.

"Selvfølgelig" har vi lyst til at sige… men det er det ikke, så se dig for, når du køber legetøj til dine guldklumper.

INSPIRATION TIL LIVET MED BØRN

Sebra Journal