De 7 bedste barselsgaver til den lille ny

Gaveguiden med de fineste barselsgaver som du kan forkæle
nybagte forældre og baby med.

De 7 bedste barselsgaver til den lille ny

Gaveguiden med de fineste barselsgaver som du kan forkæle
nybagte forældre og baby med.

Velkommen til verden, lille du!

Når du skal på barselbesøg og hilse på den lille ny for første gang, er det altid en god idé at have en betænksom barselsgave med under armen.

En god barselsgave kan være mange ting. Vigtigst af alt er, at du har tænkt over, hvad de nybagte forældre vil blive glade for.

En personlig barselgave behøver ikke være lig med en dyr gave til den nyfødte. Det er guld værd at komme med en praktisk barselsgave, som de nybagte forældre mangler til det nye familiemedlem, eller måske bare en sød lille tanke som nybagte boller, en pose af yndlingslakridserne eller en gang massage.

Vi har samlet 7 bud på brugbare og fine barselsgaver, som du kan forære til den lille ny, eller som du kan ønske dig som kommende eller nybagt mor.

Beroligende musikuro

En musikuro er en dejlig barselsgave, som de nybagte forældre måske ikke har tænkt på, før den lille ny kom til verden.

Den fine uro spiller en beroligende melodi mens de tre små dyr drejer roligt rundt. Musikuroen behøver ikke batterier og, som en ekstra fordel kan der slukkes for lyden, så du ikke skal vente på, at den spiller færdig.

Designet er gennemtænkt så trædelen er fremstillet af rester fra andre Sebra uroer. Derved mindskes ressourceforbruget, og vores aftryk på miljøet bliver mindre end, hvis vi havde brugt nyt træ.

Aktivitetslegetøj til de mindste

Aktivitetslegetøj, der stimulerer sanserne hos den lille ny, er en sød barselsgave til en overkommelig pris.

Bien Billy er fyldt med spændende detaljer, som baby vil elske, og kan fungere som både bold og sanselegetøj. Når Billy triller afsted, ringer klokken, der er inde i bolden, og giver baby lyst til at kravle efter.

Trælegetøj, der holder

Er den lille nyfødte også den førstefødte i familien, er trælegetøj en god barselsgave. Her sikrer du at give en kvalitetsgave, som kan holde til generationers leg.

Patinerede trælegetøj passer også perfekt ind i retro-indretningsbølgen, så når legetøjet ikke er i hænderne på den lille, pynter det på reolen eller i vindueskarmen.

Hvad koster en god barselsgave?

Det korte svar på hvor meget du skal give for i barselsgave er: Det bestemmer du selv. Hvis du kender de nybagte forældre meget godt, er beløbet som regel lidt højere end hvis du er ude i periferien af vennekredsen.

Det er normalt at give en barselsgave for mellem 200 og 300 kr. Det giver dig mange muligheder for at finde en sød og brugbar barselsgave, for eksempel en blød bamse, en hæklet suttekæde eller en fin lille rangle.

Hvad koster en god barselsgave?

Det korte svar på hvor meget du skal give for i barselsgave er: Det bestemmer du selv. Hvis du kender de nybagte forældre meget godt, er beløbet som regel lidt højere end hvis du er ude i periferien af vennekredsen.

Det er normalt at give en barselsgave for mellem 200 og 300 kr. Det giver dig mange muligheder for at finde en sød og brugbar barselsgave, for eksempel en blød bamse, en hæklet suttekæde eller en fin lille rangle.

MUMS - et spisesæt

Selvom det er en nyfødt du besøger, går der ikke mange måneder før fast føde bliver aktuelt. Derfor er et fint spisesæt med kop, skål og tallerken et godt bud på en praktisk barselsgave, som nybagte forældre vil sætte stor pris på.

MUMS [ˈmɔmˀs] er designet til at tåle hverdagens strabadser, og er desuden produceret i Danmark i bioplast tilsat træfibre. Det fødevaregodkendte materiale har et mindre CO2e-aftryk i forhold til et rent fossilbaseret plastmateriale.

Økologisk sengetøj

Leder du efter en praktisk og brugbar barselsgave, er blødt økologisk sengetøj et godt valg. Det er barselsgaven som alle nybagte forældre bliver glad for, og du risikerer derved ikke, at din barselsgave ikke bliver brugt.

Dynebetrækket er designet med nulreflapper, som små fingre kan finde tryghed i, og en god YKK-kvalitetslynlås. Sengetøjet kommer indpakket i en lille lækker pose, som er en ekstra barselsgave i sig selv.

Skøn underholdning

En rangle af økologisk bomuld er en sød gaveidé til det første barselsbesøg.

Nusseklud og sutteholder

Glæd den lille ny verdensborger med en blød nusseklud, der både fungerer som sanselegetøj, bamse og sutte-holder, i barselsgave.

Ræven Sparky kan holde babys sut i den ene hånd, og derved være den hjælpende hånd som nybagte forældre ofte mangler.

INSPIRATION TIL LIVET MED BØRN

Sebra Journal

Hvorfor giver man barselsgaver?

En barselsgave er en kærlig tanke til de nybagte forældre og en dejlig måde at sige tillykke med det lille nye familiemedlem på. Barselsgaven udtrykker glæden ved det lille mirakel, som en baby er, og er en
måde at vise forældrene, hvor glad du er på deres vegne.

Hvem giver man barselsgaven?
En barselsgave er en gave du giver i forbindelse med barsel. Der er ingen regler for, hvem du skal give barselsgaven til. Ofte er det den nyfødte eller barnets mor, der skal have en betænksom barselsgave, og nogle gange køber man en gave til begge. Er den nyfødte en del af en søskendeflok kan du købe en lille gave til de større søskende og tage den med på barselbesøget. På den måde anerkender du deres nye rolle i familien og behovet for opmærksomhed. Far kan også være modtageren af en velment barselsgave – det vigtigste er den gode gestus, der viser, at du tænker på modtageren i en fantastisk men også (til tider) hård tid.

Hvornår giver man en barselsgave?

Der findes ikke en definition på, hvornår det rigtige tidspunkt for at give en barselsgave på er, men typisk gives en barselsgave i de første uger efter fødslen. Det vigtigste er, at du gerne vil glæde de nybagte forældre, og at du har lyst til at give dem en betænksom gave, der viser, at du støtter dem i den spændende og til tider udfordrende barselstid.

Aftal altid med forældrene på forhånd hvornår du må komme på besøg for at se den nyfødte og give barselsgaven. Det er ikke altid man som nybagt mor og far orker besøg, og derfor skal du også bruge din situationsfornemmelse, når du er på besøg. Måske er overskuddet ikke til et langt besøg – så er det bedre at komme igen en anden dag.

Hvad kan man give i barselsgave?
Der er mange gode barselsgaver at vælge mellem, når du skal på barselsvisit. En barnevognskæde, en suttekæde eller lækre økologiske bleer er prismæssigt overkommelige barselsgaver. Børneservice, bestik og hagesmække er praktiske barselsgaver, der bringer glæde, når den lille ny skal spise selv.
Har du lyst til at give den nyfødte legetøj, er blødt legetøj og rangler altid gode gaver. Til større søskende er puslespil og trælegetøj ofte et hit, der fås i mange prisklasser.